Nieuws - tt4you!

Gabrielius haalt knap de kwartfinale bij de Slowaakse cadet open!

Van vrijdag 2 tot zondag 4 november heeft Gabrielius deelgenomen aan de Slowakije cadet open.

Op dag 1 begon het teamtoernooi en dubbelspel. Gabrielius speelde samen met Milo de Boer en kregen direct erg sterke tegenstanders uit Tapei tegen. De wedstrijd werd helaas met 3-0 verloren. De 2e wedstrijd tegen een combinatie team (Rusland/ Tsjechie) werd met duidelijke cijfers gewonnen. Een 2e plek in de poule was helaas niet genoeg om door te gaan naar de vervolgronde.

Op de zaterdag waren de kwalificatiepoules voor het enkelspel. Gabrielius had hier vanwege zijn ranking vrijstelling voor en kwam pas zondag in actie. Opvallend was het grote aantal sterke (en ongeplaatste) spelers uit Azië. Voor Nederland kwamen Milo en Remi ook in actie. Milo wist de kwalificatiepoule niet door te komen en Remi strandde bij de laatste 64 in het hoofdtoernooi.

Op zondag bij de laatste 32 startte voor Gabrielius het enkelspel. Hij wist knap te winnen met 3-0 van Stephan Bhrel uit Tsjechië. Bij de laatste 16 was zijn tegenstander Iskender Kharki uit Kazachstan. In een ware thriller wist hij de wedstrijd er moet 3-2 (13-11 in de laatste game) uit te slapen.

De laatste 8 moest hij tegen de sterke chinees Niu Zeqian. Alleen in de laatste game (10-12) waren er kansen maar verder was de Chinees duidelijk te sterk. Tot nu toe is de kwartfinale het beste resultaat van Gabrielius op een Ittf toernooi bij de kadetten.

26 november zal hij deelnemen aan de Open Portugese.

Leerzaam trainingskamp in Slowakije!

Op maandag 29 oktober begon het avontuur. Om 18:40 vertrok de vlucht van Rotterdam naar Wenen. Bij aankomst in Wenen zijn we opgehaald en kwamen we na een autorit van 3 uur aan in Prievidza.

Op dinsdag 30 oktober om 09:00 was de 1e training. In een volle zaal met 12 tafels die allen bezet waren werd de 1e training van de dag gespeeld. Het niveau was hoog en er werd veel multiball training gedaan. In totaal is er op dinsdag 3 keer getraind en alle andere dagen 2 keer per dag.

Het tafeltenniscentrum Table Tennis For All overtrof alle verwachting en er waren alle faciliteiten om je volledig op tafeltennis te richten. De zaal, slaapkamers, eetruimte en fitnessruimte waren allemaal in 1 gebouw. Er waren 2 trainers altijd fulltime in de zaal en het niveau van de Slowaakse spelers was erg hoog. Ook was opvallend hoe professioneel de jonge kinderen (8,9 en 10 jaar) al bezig waren met hun sport.

Aan het trainingskamp namen deel: Gabrielius, Djen, Matthias en Joeri. De begeleiding was in handen van Jochem.

Gabrielius reisde donderdag door naar de Slowakije cadet open. Jochem is vrijdag eind van de dag teruggereisd met de overige spelers.

We kunnen terugkijken op een leuk en leerzaam trainingskamp!

Matthias, Deen en Nyncke stunten in Hoorn!

Afgelopen zondag werd in Hoorn het B-jeugdranglijst toernooi gespeeld.

Aan dit toernooi deden meerdere spelers mee die onder begeleiding van tt4you wekelijks trainen.

Het meest opvallende resultaat kwam van Nyncke (5-8 geplaatst), ze wist nadat ze haar A-licentie een maand geleden bij de welpen had behaald ook het pupillen B-toernooi te winnen. Wat inhoudt dat ze als welp 1 al een A-licentie bij de meisjes pupillen heeft. Knap gedaan!

Matthias (5/8 geplaatst) en Deen (17/22 geplaatst) waren erg dicht bij een A-licentie maar kwamen net tekort in de finale.

Jonne Poels (32/40 geplaatst) wist de poule te overleven maar verloor hierna in de 1e ronde van het hoofdtoernooi.

Arjan en Gabrielius overtuigend door naar de finale B-meerkampen

Vandaag is in Veenendaal de halve finale B-meerkampen gespeeld. Gabrielius was als 2e geplaatst in poule C en Arjan als 5e in poule A.

Arjan en Gabrielius wisten beiden een eerste plaats te behalen in de poule en zijn door naar de finale die gespeeld word op 14 oktober.

Geslaagde Mentale Workshop

Afgelopen donderdag hebben Sanne de Hoop en Ben de Hoop een mentale workshop georganiseerd voor spelers. In het totaal waren er 9 spelers die de workshop hebben gevolgd. Met een prachtige locatie, ‘gasterij de Donk’, zaten we middenin de natuur.

Tijdens de workshop hebben we met elkaar gediscussieerd over het mentale aspect binnen tafeltennis. De spelers hebben inzicht gekregen in hun eigen sterke en verbeterpunten en zijn hier mee aan de slag gegaan. Uiteindelijk is er een contract opgesteld om de punten aan te pakken.

Nyncke de Knegt wint in Maasbracht en behaald haar A licentie!

Op zondag 23 september werd het ranglijsttoernooi in Maasbracht gespeeld. Nyncke (welp 1) wist
erg knap het toernooi zonder gameverlies te winnen. Gefeliciteerd Nyncke!

Kevin Ahlers (welp 0) speelde een goed toernooi en liet zien mee te kunnen met de oudere welpen.
In de poule wist Kevin 3 wedstrijden te winnen. Dit was helaas net niet genoeg om door te gaan.

Internationaal gezelschap bezoekt de tt4you trainingskampen in Schiedam

Wegens het succes van de afgelopen jaren heeft tt4you besloten om deze zomer te gaan uitbreiden!
Daarom zullen er dit jaar niet twee, maar liefst drie internationale kampen georganiseerd worden in
Schiedam. Ook zullen er deelnemers zijn uit een nieuw land: 6 deelnemers uit het sterke
tafeltennisland Rusland. Daarnaast weten natuurlijk vele Engelse en Maltese spelers hun weg weer te
vinden richting Nederland.

In totaal zijn er maar liefst 125 inschrijvingen verdeeld over de 3 weken.

Ook is tt4you er wederom in geslaagd om enkele internationale topcoaches vast te leggen. De
Nederlandse inbreng zal komen van Jochem de Hoop, Yana Timina, Maurice Schulte, Sundeep Singh,
Sanne de Hoop, Ben de Hoop en Erik van Veenendaal. Vanuit Engeland komt Aad Kwakkelstein naar
Nederland om 2 weken training geven. Aad is in Nederland natuurlijk al zeer bekend als de coach die
meerdere spelers van het Nederlandse team heeft opgeleid. Mario Genovese (oud-prof uit Malta,
geeft over de hele wereld training en trainerscursussen) en Atilla Koszo (jarenlang tafeltennisprof en
top10-speler Hongarije) zullen ook hun kennis met de spelers delen. De fysieke training tenslotte zal
verzorgd worden door Chafik Elhachioui.

De sparring zal verzorgd worden door de Poolse topspeler Jakup Folwarski (Taverzo), die afgelopen
seizoen maar liefst 31 van de 32 wedstrijden in de Nederlandse eredivisie winnend wist af te sluiten.
Wegens de grote belangstelling is week 2 al helemaal volgeboekt (inschrijvingen komen op de
reservelijst), en zijn er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar voor week 1 en 3. Meer informatie en
het inschrijfformulier zijn op deze site te vinden.

De data van de kampen:
Week 1: 6-10 augustus
Week 2: 13-17 augustus
Week 3: 20-24 augustus

TT4you trainingskamp in Denemarken succesvol van start!

Momenteel zijn 32 spelers hard aan het trainen in het topsportcentrum van het Deense Silkeborg op het internationale kamp van tt4you. Met een select gezelschap van 6 Nederlandse en 24 Deense spelers slaat de succesformule van de internationale kampen ook in Denemarken aan. Dit jaar is er voor gekozen om naast de topgroep (met o.a. de Nederlandse divisiespelers, en de nummers 1 van Denemarken bij de jongens en meisjes kadetten), ook een jongere groep spelers deel te laten nemen. Niet alleen maken die veel goede trainingsuren, maar ze kunnen zich ook optrekken aan het hoge niveau. Met Jakub Folwarski (Taverzo, afgelopen seizoen 31 uit 32 gewonnen in de eredivisie) en twee Deense topspelers als sparring is er ook voor de topgroep ruim de mogelijkheid om tegen betere spelers te trainen.

 

Ook de kampleiding is een internationaal gezelschap. Vanuit Nederland coachen Jochem de Hoop en Steffen Greup de spelersgroep, en de Deense coaching staat onder leiding van Michael Jorgenson.

 

Met nog vier dagen te gaan zijn er nog voldoende trainingen waarin de spelers hun niveau verder kunnen verhogen en een sterke basis voor het komende seizoen kunnen leggen. Daarna zal iedereen weer naar huis terugkeren, en wordt het al weer bijna tijd voor de volgende internationale tt4you kampen die in Schiedam zullen plaatsvinden. Er zijn nog slechts enkele plekken vrij!

A-jeugdranglijst toernooi in Den Haag

Op zondag 18 maart is het 2e A-jeugdranglijst toernooi van het jaar gespeeld. De top van Nederland in elke leeftijdsgroep kwam weer samen om de strijd voor de titel aan te gaan.

Vanuit tt4you waren er 6 spelers die deelnamen aan dit toernooi.

Jongens kadetten: Gabrielius Camara en Djen Bakx

Jongens pupillen: Yakup Yildilzar en Deen Rombouts

Jongens welpen: Matthias Scheurwater

Meisjes pupillen: Vera Kastelein

 

Gabrielius Camara speelde als pupil mee bij de kadetten. Na een bye in de 1e ronde wist hij zich door 2 gemakkelijke 3-0 overwinningen op Sem van Gameren en Jelle Morris te plaatsen voor de halve finale.

In de halve finale mocht Gabrielius aantreden tegen Milo de Boer. Met 11-2, 11-3 en een 7-4 voorsprong leek hij gemakkelijk de winst te pakken. Na een time out kwam Milo terug en wist hij de game nog met 12-10 naar zich toe te trekken. De laatste game liet Gabrielius zien de sterkste te zijn door met 11-5 de overwinning te pakken.

In de finale wachtte Barry Berben die bezig is aan een erg sterk seizoen. De 1e werd nipt met 15-13 verloren. De 2e en 3e game wist Gabrielius met actief en sterk spel met 11-8 en 11-6 naar zich toe te trekken. De 4e game wist Gabrielius na een 10-6 achterstond met 6 mooie punten de winst binnen te halen en liet hij zien ook bij de kadetten de sterkste te zijn!

 

Yakup Yildizlar wist in de 1e ronde te winnen van Deen Rombouts (3-1) in de 2e ronde won hij knap 3-1 van Chris Verwoert. Na kansloos verlies in de 1e game wist hij de wedstrijd met actief spel om te draaien en won hij overtuigend.  In de halve finale wachtte Ivan Kahn. Ivan was helaas met 3-1 te sterk al waren er zeker kansen op 2-1 achterstand met een 10-8 voorsprong om 2-2 te maken.

Om plek 3-6 wist hij knap te winnen van een sterk spelende Joeri Philip. Om plek 3-4 was Robin Vos met 11-9 in de 5e game nipt te sterk.

 

Vera Kastelein behaalde bij de nationale jeugdmeerkampen haar A-licentie. Voor Vera was het haar eerste A-jeugdranglijsttoernooi bij de pupillen en ze wist direct te stunten. In de poule van 6 waar ze als 4e geplaatst was wist Vera erg knap 4 v.d. 5 wedstrijden te winnen. Alleen winnares Tanya Misconi was met 3-0 te sterk.

Om plaats 3-6 was ze met 3-1 te sterk voor Dido Giesen waarna om plek 3-4 3-1 werd verloren van Anya Cao.

De vierde plaats dus, een erg knappe prestatie van Vera!

 

Djen Bakx begon met een bye en verloor vervolgens van Kas van Oost. Hierna werd een knappe overwinning gehaald tegen Dennis Hu waardoor Djen verder speelde voor plek 9-12. Hierna was de koek helaas op en werd verloren tegen Jelle Morris, Collin Ligt en Merlijn Brands.

Voor Deen en Matthias was het de eerste keer dat ze meededen aan een A-toernooi. Deen liet goed zien mee te kunnen met het niveau maar kwam nog net tekort. Matthias wist ook games te winnen maar het was duidelijk dat zijn spel nog verbeterd moet worden.

Deen:
3-1 verlies Yakup
3-1 verlies Bjorn de Klerk
3-1 verlies Anuar Behari

Matthias:
3-0 verlies Brent
3-1 verlies Seth Oomen
3-1 verlies Seppe van beurden
3-1 verlies Wanne Jonkman