Nieuws - tt4you!

A-jeugdranglijst toernooi in Den Haag

Op zondag 18 maart is het 2e A-jeugdranglijst toernooi van het jaar gespeeld. De top van Nederland in elke leeftijdsgroep kwam weer samen om de strijd voor de titel aan te gaan.

Vanuit tt4you waren er 6 spelers die deelnamen aan dit toernooi.

Jongens kadetten: Gabrielius Camara en Djen Bakx

Jongens pupillen: Yakup Yildilzar en Deen Rombouts

Jongens welpen: Matthias Scheurwater

Meisjes pupillen: Vera Kastelein

 

Gabrielius Camara speelde als pupil mee bij de kadetten. Na een bye in de 1e ronde wist hij zich door 2 gemakkelijke 3-0 overwinningen op Sem van Gameren en Jelle Morris te plaatsen voor de halve finale.

In de halve finale mocht Gabrielius aantreden tegen Milo de Boer. Met 11-2, 11-3 en een 7-4 voorsprong leek hij gemakkelijk de winst te pakken. Na een time out kwam Milo terug en wist hij de game nog met 12-10 naar zich toe te trekken. De laatste game liet Gabrielius zien de sterkste te zijn door met 11-5 de overwinning te pakken.

In de finale wachtte Barry Berben die bezig is aan een erg sterk seizoen. De 1e werd nipt met 15-13 verloren. De 2e en 3e game wist Gabrielius met actief en sterk spel met 11-8 en 11-6 naar zich toe te trekken. De 4e game wist Gabrielius na een 10-6 achterstond met 6 mooie punten de winst binnen te halen en liet hij zien ook bij de kadetten de sterkste te zijn!

 

Yakup Yildizlar wist in de 1e ronde te winnen van Deen Rombouts (3-1) in de 2e ronde won hij knap 3-1 van Chris Verwoert. Na kansloos verlies in de 1e game wist hij de wedstrijd met actief spel om te draaien en won hij overtuigend.  In de halve finale wachtte Ivan Kahn. Ivan was helaas met 3-1 te sterk al waren er zeker kansen op 2-1 achterstand met een 10-8 voorsprong om 2-2 te maken.

Om plek 3-6 wist hij knap te winnen van een sterk spelende Joeri Philip. Om plek 3-4 was Robin Vos met 11-9 in de 5e game nipt te sterk.

 

Vera Kastelein behaalde bij de nationale jeugdmeerkampen haar A-licentie. Voor Vera was het haar eerste A-jeugdranglijsttoernooi bij de pupillen en ze wist direct te stunten. In de poule van 6 waar ze als 4e geplaatst was wist Vera erg knap 4 v.d. 5 wedstrijden te winnen. Alleen winnares Tanya Misconi was met 3-0 te sterk.

Om plaats 3-6 was ze met 3-1 te sterk voor Dido Giesen waarna om plek 3-4 3-1 werd verloren van Anya Cao.

De vierde plaats dus, een erg knappe prestatie van Vera!

 

Djen Bakx begon met een bye en verloor vervolgens van Kas van Oost. Hierna werd een knappe overwinning gehaald tegen Dennis Hu waardoor Djen verder speelde voor plek 9-12. Hierna was de koek helaas op en werd verloren tegen Jelle Morris, Collin Ligt en Merlijn Brands.

Voor Deen en Matthias was het de eerste keer dat ze meededen aan een A-toernooi. Deen liet goed zien mee te kunnen met het niveau maar kwam nog net tekort. Matthias wist ook games te winnen maar het was duidelijk dat zijn spel nog verbeterd moet worden.

Deen:
3-1 verlies Yakup
3-1 verlies Bjorn de Klerk
3-1 verlies Anuar Behari

Matthias:
3-0 verlies Brent
3-1 verlies Seth Oomen
3-1 verlies Seppe van beurden
3-1 verlies Wanne Jonkman

Gabrielius Camara wint in Zweden!

Afgelopen weekend nam Gabrielius deel aan het ITTF toernooi in Safir.
Bij de jongens kadetten wist hij knap het hoofdtoernooi te halen waar hij in de 1e ronde werd uitgeschakeld door een sterke Zweed.

In zijn eigen leeftijdscategorie wist Gabrielius te stunten en het toernooi te winnen. Een erg knappe prestatie tegen de absolute Europese top in zijn leeftijd!

 

Uitslagen ITTF minicadet tournament.

Poule:

BRUSKOV Sergey (Rus)                 3-1

JARVERUD ERIKSSON Isak (Swe) 3-0

SAWCZAK Milosz (Pol)                  3-1

 

Hoofdtoernooi:

WALLERSTEDT Carl, SWE             3-0
GILTIA Tim, BE                                3-1

BJORKRYD David, SWE                 3-1

 

Halve finale:

ZAREHBIN Aziz, USA                      3-1

 

Finale:
BERZOSA Daniel, ESP                    3-2

TT4YOU met 5 spelers op trainingskamp in Roemenië bij topcoach Viorel Filimon!

Donderdag vroeg in de ochtend zijn we vertrokken naar Roemenië voor een zevendaags trainingskamp in Constanta. Per vliegtuig werd er gereisd naar Boekarest waar we zijn opgehaald door de Roemeense coach om per auto naar Constanta te gaan.

Mathias Scheurwater (10), Gabrielius Camara (12), Yakup Yildizlar (12), Djen Bakx (13) en Ruan Greyling (18) nemen deel aan het trainingskamp. De begeleiding is in handen van Jochem de Hoop.

Direct na aankomst op donderdag middag was de 1e training. Op vrijdag en zaterdag is er 2 keer 2,5 uur per dag getraind. Op zondag zal er 1 training zijn en in de middag / avond zijn we vrij. De overige dagen wordt er 2 keer getraind.

Het niveau in Constanta is erg hoog wat natuurlijk super is om mee te trainen. Meerdere topspelers als Elizabeth Samara en Christian Pletea zijn hier opgeleid en trainen hier ook nog steeds. Het is met name erg opvallend hoe ze al fanatiek bezig zijn met jonge kinderen van 7,8 en 9 jaar oud die al dagelijks trainen. Verder zijn de meisjes kadetten en junioren erg sterk en behoren tot de top van Europa.

De trainingen zijn heel goed en het hotel + eten is erg goed geregeld!

Matthias Scheurwater behaald zijn A-licentie in Assen

Op zondag 17 december vertrokken coach Ben en Matthias naar Assen voor het laatste jeugdranglijst toernooi van 2017. Matthias speelde bij de jongens welpen in een poule van 6 waar hij een knappe 1e plaats behaalde.

 

In de halve finale wist hij met 3-0 te winnen en zo stond hij in de finale. In de finale moest hij tegen de nr 1 geplaatst Kenji. In de poule wist hij hier nipt van te winnen met 3-2. In de finale speelde Matthias erg sterk en wist hij overtuigend met 3-0 te winnen. Een ontzettend knap resultaat waar hard voor getraind is. Gefeliciteerd!

Gabrielius Camara heeft deelgenomen aan het ETTU-development trainingskamp in Ostrava (Tsjechië)

Taverzo speler Gabrielius Camara zit in het ettu development programma van de Europese tafeltennisbond. Dit is de Europese selectie -13. Vanuit dit programma zijn er meerdere trainingskampen per jaar en probeert Europa de strijd aan te gaan met Azië. De trainingskampen zijn vaak sterk bezet en worden geleid door topcoaches vanuit heel Europa. Naast dat de spelers samen trainen praten de coaches ook veel over tafeltennis. De kampen zijn dan ook erg leerzaam voor zowel speler als coach.

Zondag ochtend 10 december vertrokken Gabrielius en tt4you coach Jochem de Hoop vanaf Amsterdam naar Tsjechië. De reis was met een tussenstop op Warschau waarna een korte binnenlandse vlucht werd genomen naar Katowice. Vanaf Katowice werden we met de auto opgehaald om naar de eindbestemming Ostrava te reizen.

Het hotel was op een erg mooie locatie midden in het centrum van Ostrava. De zaal was op slechts enkele minuten lopen van het hotel. Tijdens de coach meeting op zondag avond vertelde Peter Korbel een aantal praktische zaken en ontvingen we het trainingsschema. Dagelijks stonden er 2 trainingen van 3 uur op de planning en in de ochtend was er een ook een half uur fysieke training.

Schema:

07:30 ontbijt
09:00 – 12:00 training 1
16:00 – 19:00 training 2

Op dag 1 bleek al dat het niveau van de spelers erg goed was en er was sterke sparring. Gabrielius liet zien dat hij zichzelf erg goed heeft ontwikkeld het laatste halfjaar en aansluiting heeft met de absolute top van Europa.

Onderstaand het verslag van Gabrielius over het trainingskamp.

 

Dag 1

In de eerste training deden we winnaars tafel, zodat de coaches konden zien wat ons niveau was. Ik heb heel goed gespeeld en ben op de eerste tafel geëindigd, ik moest wel wennen aan de ballen waarmee we speelden en de zaal.

In de tweede training deden we 3 voetenwerk oefeningen en 1 service oefening. Ik vind dat ik goed heb getraind. Het eten was wel wat minder dan verwacht. In de avond gingen we naar het winkelcentrum, dat was heel groot en mooi.

 

Dag 2

Het ontbijt was heel goed.

De eerste training deden we alleen voetenwerk oefeningen. Dat ging goed, ik kon de training goed vol houden. Na de training hebben we fysiek gedaan, we trainden onze beenspieren. Dat was heel zwaar.

Tijdens de eerste helft van de tweede training kreeg ik meerbal, ik heb toen geoefend met mijn forehand en backhand techniek. Met behulp van video analyse is er aan mijn techniek gewerkt. Tijdens de tweede helft van de training hebben we service/ontvangst oefeningen gedaan.

 

Dag 3

Het ontbijt was lekker. Tijdens de eerste training speelde ik goed.

Na de training deden we weer fysiek. We trainden onze snelheid. Dit was ook heel zwaar, maar ik hield het wel vol.

Na de training tijdens de lunch voelde ik me niet zo lekker, daardoor at ik weinig. In de middag heb ik geslapen en gelukkig voelde ik me daarna weer beter en kon de volgende training gewoon meedoen. Tijdens de eerste helft van de training kreeg ik meerbal. Ik oefende weer mijn forehand en backhand techniek. Tijdens de tweede helft van de training liet Peter Korbel zien hoe je een halflange bal met forehand opent en hoe je een goeie backhand speelt. Dat hebben we daarna geoefend. Het was ontzettend mooi om te zien hoe makkelijk Peter Korbel zijn slagen uitvoert. Je kan echt zien dat hij een wereldtopper is geweest.

 

Dag 4

In de ochtendtraining liet Peter Korbel ons zien hoe je een goede backhand Flip speelt. Dat hebben tijdens de training verder geoefend. Na de training deden we geen fysiek. Daar was ik wel heel blij mee. De tweede training was niet zo heel bijzonder. Na de training gingen we eten. Het eten was lekker.

 

Dag 5, toernooi dag 1

Mijn eerste wedstrijd van de dag speelde ik tegen Jamie Liu uit Engeland.

Het was een moeilijk wedstrijd ik won hem net van een 10-6 achterstand in de vijfde game. Ik maakte soms onnodige fouten maar hij speelde ook erg sterk

Mijn tweede wedstrijd speelde ik tegen een jongen uit Slowakije (Jakob Goldir). Ik won deze wedstrijd best makkelijk met 3-0.

Mijn derde wedstrijd speelde ik tegen een jongen uit Kroatië (Ivor Bahn) Hij staat vanaf januari 2018 wanneer de junioren 1 van de kadettenranglijst af zijn nummer 5 van Europa. Ik speelde deze wedstrijd heel goed, maar verloor hem met 11-9 in vijfde game. Er waren kansen om te winnen maar helaas viel het net verkeerd.

 

Dag 6, toernooi dag 2

Mijn eerste wedstrijd speelde ik tegen Simon Belik uit Tsjechië. De eerste twee games won ik best makkelijk. Daarna ging het wat minder en kwam hij terug. Gelukkig won ik de wedstrijd nog in de vijfde game.

De laatste 2 wedstrijden van de dag speelde ik nog tegen een jongen uit Tsjechië en tegen een jongen uit Litouwen. Ik speelde deze wedstrijden een stuk minder dan de andere omdat ik erg moe was. Uiteindelijk wist ik hem wel te winnen en ben ik op een 2e plaats geëindigd. Hier ben ik erg tevreden mee.

Ik ben erg blij dat ik mee mocht doen aan dit trainingskamp en heb erg veel geleerd.

 

Uitslagen toernooi: Gabrielius Camara (2005)

Jamie Liu                 Engeland (2004)                3-2
Jakub Goldir            Slovakia (2005)                  3-0
Ivor Bahn                 Croatia (2003)                    2-3

Simon Belik             Czech Republic (2004)     3-2

Stephan Brhel         Czech Republic (2005)     3-2

Ignas Sisanovas      Lithuania (2007)                3-1

 

Voor 2018 staan er vanuit de ETTU weer 4 trainingskampen op de planning: Slovenië, Polen, Luxemburg en Tsjechië. Daarnaast zal Gabrielius samen met coach Jochem op eigen gelegenheid nog deelnemen aan trainingskampen in Roemenië en Denemarken.

Goede resultaten op het A-jeugdranglijsttoernooi voor Taverzo spelers!

Afgelopen zondag vond het eerste grote jeugdtoernooi van het seizoen plaats: het A-jeugdranglijsttoernooi in Tilburg. Vanuit Taverzo deden er 3 spelers mee die ook privé-begeleiding bij tt4you volgen. Djen Bakx en Gabrielius Camara speelden bij de jongens kadetten en Yakup Yildizlar bij de jongens pupillen.

Als coaches waren Jochem de Hoop en Sven Groot aanwezig.

Djen Bakx mocht het na zijn toernooiwinst op het B-ranglijsttoernooi in Hoorn bij de jongens kadetten A proberen. In de eerste ronde was Kas van Oost nog een maatje te groot. Hierna wist hij knap te winnen van Jonathan Claus. Om plek 3-12 was hij dicht bij een stunt tegen Quinten Broekhof maar was Quinten uiteindelijk net een maatje te groot waardoor Djen verder speelde voor plaats 9-12. Hier wist hij tweemaal een goede overwinning te behalen met een knappe 9e plaats als resultaat.

1e ronde – Kas van Oost               0-3
2e ronde – Jonathan Claus          3-2
Plaats 3-12 – Quinten Broekhof  2-3
Plaats 9-12 – Mads Oomen          3-1
Plaats 9-10 – Jim Hendrikx          3-1

Gabrielius Camara wist vorig jaar beide A-jeugdranglijsttoernooien bij de pupillen te winnen. Dit jaar is hij nog steeds pupil maar mocht hij meedoen bij de kadetten. Gabrielius startte sterk met een gemakkelijke overwinning tegen Jonathan Claus. In de tweede ronde verloor hij in een ware thriller nip met 14-12 in de 5e game van Kas van Oost. Met een 2-1 voorsprong en 4 matchpoints in de beslissende 5e game zat hij zeker meer in.

Hierna speelde Gabrielius verder voor plek 3-12. Hier behaalde hij tweemaal een 3-0 overwinning op respectievelijk Jim Hendrikx en Milo de Boer. Voor plek 3-6 kreeg Gabrielius een herkansing tegen Kas van Oost die in de halve finale nipt verloor. Dit keer speelde hij sterk en won hij overtuigend met 3-0. Om plek 3-4 wist hij met 3-1 te winnen van een verrassende Collin Ligt. Een erg knap resultaat als pupil bij de kadetten.

1e ronde – Jonathan Claus          3-0
2e ronde – Kas van Oost              2-3
Plaats 3-12 – Jim Hendrikx         3-0
Plaats 3-8 –   Milo de Boer           3-0
Plaats 3-6 –  Kas van Oost            3-0
Plaats 3-4 –  Collin Ligt                 3-1

Yakup Yildizlar speelde zijn eerste ranglijsttoernooi bij de jongens pupillen. Als eerstejaars pupil had hij het zwaar en viel de eerste wedstrijd na een 9-6 voorsprong in de beslissende game helaas net de verkeerde kant op. De wedstrijd daarna wist hij wel winnend af te sluiten. Tegen Ivan en Stef waren er kansen maar kwam hij op de belangrijke punten net te kort. Winnaar Remi Chambet-Weil duidelijk een maatje te groot. Yakup belandde uiteindelijk op een 5e plaats in de eindrangschikking.

1e ronde – Luuk Houtgast             2-3
2e ronde – Matan Friedman         3-1
3e ronde – Ivan Kahn                     1-3
4e ronde – Stef Koppejan              1-3
5e ronde – Remi Chambet-Weil  0-3

Geslaagde tafeltennisclinics bij Taverzo!

In de periode vanaf de meivakantie tot aan de zomer vakantie verzorgde tt4you elke vrijdag een tafeltennis clinic voor de groepen 3 t/m 8 van de Koningin Wilhelminaschool.

Met hulp van Taverzo vrijwilligers Peter van Graafeiland en Andre de Knegt werd er elke week weer een nieuw ‘circuit’ uitgezet om de kinderen op een leuke en uitdagende manier kennis te laten maken met tafeltennis. Er werd goed meegedaan en het was dan ook erg leuk om te zien dat het niveau eigenlijk elke week omhoog ging!

Gabrielius Camara wint het internationale toernooi in Leuven (België)

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni zijn Yakup en Gabrielius onder begeleiding van NTTB zuidwest naar Leuven afgereisd voor een internationaal toernooi. Gabrielius wist knap ongeslagen te blijven en de jongens pupillen reeks te winnen. Yakup had een goede 1e dag waarbij hij een eerste plaats in de poule haalde. Op dag 2 zakte hij iets terug e eindigde daardoor uiteindelijk op een 7e plaats.

Gabrielius: 1e vd 18

Yakup: 7e vd 26

Yakup Yildizlar Nederlands kampioen enkel + dubbel 2017!

Afgelopen zaterdag 6 en zondag 7 mei is er in Nijmegen gestreden voor de Nederlandse kampioenschappen. Op zaterdag was het NJK-B en op zondag waren de A-spelers aan de beurt.
Voor tt4you waren coaches de volgende coaches aanwezig:

  • Jochem (Yakup/Gabrielius)
  • Anton (Thomas)
  • Ben (Max)

Yakup Yildilzar schitterde op het NJK en wist een 1e plaats te behalen bij de welpen in zowel het enkelspel als het dubbelspelen (met Robin Vos). In de poule eindigde Yakup met nipt verlies tegen de sterk spelende Brent de Ronde op een 2e plaats. In de finale wist Yakup echter revanche te nemen op Brent!

Enkelspel:
Kwartfinale: Robin Vos (3-1)
Halve finale: Koen Houtgast (3-1)
Finale: Brent Ronde (3-0)

Dubbelspel:
Halve finale:(3-2)
Finale:  (3-0)

 

Gabrielius Camara wist een 1e plaats te behalen in het dubbelspel samen met Kas van Oost (Westa)
In het enkelspel moest hij in de halve finale zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Jonathan Claus. Gabrielius behaald als 1e jaars pupil een knappe 3e plaats!

Enkelspel:
Poule: 1e plaats
Kwartfinale: Luuk Houtgast (3-1)
Halve finale: Jonathan Claus (0-3)

Dubbelspel:
Kwartfinale: 3-0
Halve finale: 3-0
Finale: 3-1

 

Thomas Baart speelde erg sterk bij de jongens junioren en wist een 2e plaats te behalen!
In de finale moest hij in een erg spannende wedstrijd zijn meerdere erkennen in Collin Jager. In de poule wist hij wel van Collin te winnen maar in de finale kwam hij helaas net tekort.
In het dubbelspel werd samen met Bas Douma de 1e ronde nipt verloren.

Enkespel:
Poule: 1e plaats
Kwartfinale: Arjan Huiden (3-1)
Halve finale: Nolan Schultz (3-1)
Finale: Collin Jager (1-3)

Dubbelspel:
1e ronde: 2-3

Max Romeijn begon het toernooi erg goed met een sterke 1e plaats in de poule. Na een bye kwam hij in de kwartfinale helaas net tekort tegen Nolan schultz. In het dubbelspel wist Max samen met Jens de halve finale te bereiken. Hierin waren de latere winnaars Nolan Schultz / Ruan Greyling met 3-1 te sterk.

Enkelspel:
poule 1e plaats
Kwartfinale: Nolan Schultz (1-3)

Dubbelspel:
Kwartfinale 3-0
Halve finale 1-3

     

  

 

Leuke, leerzame en gezellige senioren trainingsdagen bij Scyedam!

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april vond er een tweedaags trainingskamp voor senioren plaats bij TTV Scyedam. Als trainers waren aanwezig: Jochem de Hoop, Tonnie Brouwers, Maurice Schulte en Ben de Hoop.

Beide dagen was de groep volledig vol en deden er 22 spelers mee aan de stage.
In totaal vonden er 4 trainingen plaats in 2 dagen met in de middagpauze een warme maaltijd.
De trainingen hadden allemaal een thema waar extra op getraind werd:

Training 1: basisslagen + voetenwerk
Training 2: tactiek
Training 3: actief / passief spelen
Training 4: service / service ontvangst

Er werd veel doorgewisseld onderling zodat uiteindelijk iedereen van de groep elkaar kende. Na 2 dagen hard trainen gingen de deelnemers blij en tevreden naar huis. En hopelijk hebben wij ze natuurlijk ook nog nieuwe dingen kunnen aanleren!

Komende zomer zal de volgende senioren stage zijn!