23
03
2018

A-jeugdranglijst toernooi in Den Haag

Door admin 0

Op zondag 18 maart is het 2e A-jeugdranglijst toernooi van het jaar gespeeld. De top van Nederland in elke leeftijdsgroep kwam weer samen om de strijd voor de titel aan te gaan.

Vanuit tt4you waren er 6 spelers die deelnamen aan dit toernooi.

Jongens kadetten: Gabrielius Camara en Djen Bakx

Jongens pupillen: Yakup Yildilzar en Deen Rombouts

Jongens welpen: Matthias Scheurwater

Meisjes pupillen: Vera Kastelein

 

Gabrielius Camara speelde als pupil mee bij de kadetten. Na een bye in de 1e ronde wist hij zich door 2 gemakkelijke 3-0 overwinningen op Sem van Gameren en Jelle Morris te plaatsen voor de halve finale.

In de halve finale mocht Gabrielius aantreden tegen Milo de Boer. Met 11-2, 11-3 en een 7-4 voorsprong leek hij gemakkelijk de winst te pakken. Na een time out kwam Milo terug en wist hij de game nog met 12-10 naar zich toe te trekken. De laatste game liet Gabrielius zien de sterkste te zijn door met 11-5 de overwinning te pakken.

In de finale wachtte Barry Berben die bezig is aan een erg sterk seizoen. De 1e werd nipt met 15-13 verloren. De 2e en 3e game wist Gabrielius met actief en sterk spel met 11-8 en 11-6 naar zich toe te trekken. De 4e game wist Gabrielius na een 10-6 achterstond met 6 mooie punten de winst binnen te halen en liet hij zien ook bij de kadetten de sterkste te zijn!

 

Yakup Yildizlar wist in de 1e ronde te winnen van Deen Rombouts (3-1) in de 2e ronde won hij knap 3-1 van Chris Verwoert. Na kansloos verlies in de 1e game wist hij de wedstrijd met actief spel om te draaien en won hij overtuigend.  In de halve finale wachtte Ivan Kahn. Ivan was helaas met 3-1 te sterk al waren er zeker kansen op 2-1 achterstand met een 10-8 voorsprong om 2-2 te maken.

Om plek 3-6 wist hij knap te winnen van een sterk spelende Joeri Philip. Om plek 3-4 was Robin Vos met 11-9 in de 5e game nipt te sterk.

 

Vera Kastelein behaalde bij de nationale jeugdmeerkampen haar A-licentie. Voor Vera was het haar eerste A-jeugdranglijsttoernooi bij de pupillen en ze wist direct te stunten. In de poule van 6 waar ze als 4e geplaatst was wist Vera erg knap 4 v.d. 5 wedstrijden te winnen. Alleen winnares Tanya Misconi was met 3-0 te sterk.

Om plaats 3-6 was ze met 3-1 te sterk voor Dido Giesen waarna om plek 3-4 3-1 werd verloren van Anya Cao.

De vierde plaats dus, een erg knappe prestatie van Vera!

 

Djen Bakx begon met een bye en verloor vervolgens van Kas van Oost. Hierna werd een knappe overwinning gehaald tegen Dennis Hu waardoor Djen verder speelde voor plek 9-12. Hierna was de koek helaas op en werd verloren tegen Jelle Morris, Collin Ligt en Merlijn Brands.

Voor Deen en Matthias was het de eerste keer dat ze meededen aan een A-toernooi. Deen liet goed zien mee te kunnen met het niveau maar kwam nog net tekort. Matthias wist ook games te winnen maar het was duidelijk dat zijn spel nog verbeterd moet worden.

Deen:
3-1 verlies Yakup
3-1 verlies Bjorn de Klerk
3-1 verlies Anuar Behari

Matthias:
3-0 verlies Brent
3-1 verlies Seth Oomen
3-1 verlies Seppe van beurden
3-1 verlies Wanne Jonkman