13
12
2017

Gabrielius Camara heeft deelgenomen aan het ETTU-development trainingskamp in Ostrava (Tsjechië)

Door admin 0

Taverzo speler Gabrielius Camara zit in het ettu development programma van de Europese tafeltennisbond. Dit is de Europese selectie -13. Vanuit dit programma zijn er meerdere trainingskampen per jaar en probeert Europa de strijd aan te gaan met Azië. De trainingskampen zijn vaak sterk bezet en worden geleid door topcoaches vanuit heel Europa. Naast dat de spelers samen trainen praten de coaches ook veel over tafeltennis. De kampen zijn dan ook erg leerzaam voor zowel speler als coach.

Zondag ochtend 10 december vertrokken Gabrielius en tt4you coach Jochem de Hoop vanaf Amsterdam naar Tsjechië. De reis was met een tussenstop op Warschau waarna een korte binnenlandse vlucht werd genomen naar Katowice. Vanaf Katowice werden we met de auto opgehaald om naar de eindbestemming Ostrava te reizen.

Het hotel was op een erg mooie locatie midden in het centrum van Ostrava. De zaal was op slechts enkele minuten lopen van het hotel. Tijdens de coach meeting op zondag avond vertelde Peter Korbel een aantal praktische zaken en ontvingen we het trainingsschema. Dagelijks stonden er 2 trainingen van 3 uur op de planning en in de ochtend was er een ook een half uur fysieke training.

Schema:

07:30 ontbijt
09:00 – 12:00 training 1
16:00 – 19:00 training 2

Op dag 1 bleek al dat het niveau van de spelers erg goed was en er was sterke sparring. Gabrielius liet zien dat hij zichzelf erg goed heeft ontwikkeld het laatste halfjaar en aansluiting heeft met de absolute top van Europa.

Onderstaand het verslag van Gabrielius over het trainingskamp.

 

Dag 1

In de eerste training deden we winnaars tafel, zodat de coaches konden zien wat ons niveau was. Ik heb heel goed gespeeld en ben op de eerste tafel geëindigd, ik moest wel wennen aan de ballen waarmee we speelden en de zaal.

In de tweede training deden we 3 voetenwerk oefeningen en 1 service oefening. Ik vind dat ik goed heb getraind. Het eten was wel wat minder dan verwacht. In de avond gingen we naar het winkelcentrum, dat was heel groot en mooi.

 

Dag 2

Het ontbijt was heel goed.

De eerste training deden we alleen voetenwerk oefeningen. Dat ging goed, ik kon de training goed vol houden. Na de training hebben we fysiek gedaan, we trainden onze beenspieren. Dat was heel zwaar.

Tijdens de eerste helft van de tweede training kreeg ik meerbal, ik heb toen geoefend met mijn forehand en backhand techniek. Met behulp van video analyse is er aan mijn techniek gewerkt. Tijdens de tweede helft van de training hebben we service/ontvangst oefeningen gedaan.

 

Dag 3

Het ontbijt was lekker. Tijdens de eerste training speelde ik goed.

Na de training deden we weer fysiek. We trainden onze snelheid. Dit was ook heel zwaar, maar ik hield het wel vol.

Na de training tijdens de lunch voelde ik me niet zo lekker, daardoor at ik weinig. In de middag heb ik geslapen en gelukkig voelde ik me daarna weer beter en kon de volgende training gewoon meedoen. Tijdens de eerste helft van de training kreeg ik meerbal. Ik oefende weer mijn forehand en backhand techniek. Tijdens de tweede helft van de training liet Peter Korbel zien hoe je een halflange bal met forehand opent en hoe je een goeie backhand speelt. Dat hebben we daarna geoefend. Het was ontzettend mooi om te zien hoe makkelijk Peter Korbel zijn slagen uitvoert. Je kan echt zien dat hij een wereldtopper is geweest.

 

Dag 4

In de ochtendtraining liet Peter Korbel ons zien hoe je een goede backhand Flip speelt. Dat hebben tijdens de training verder geoefend. Na de training deden we geen fysiek. Daar was ik wel heel blij mee. De tweede training was niet zo heel bijzonder. Na de training gingen we eten. Het eten was lekker.

 

Dag 5, toernooi dag 1

Mijn eerste wedstrijd van de dag speelde ik tegen Jamie Liu uit Engeland.

Het was een moeilijk wedstrijd ik won hem net van een 10-6 achterstand in de vijfde game. Ik maakte soms onnodige fouten maar hij speelde ook erg sterk

Mijn tweede wedstrijd speelde ik tegen een jongen uit Slowakije (Jakob Goldir). Ik won deze wedstrijd best makkelijk met 3-0.

Mijn derde wedstrijd speelde ik tegen een jongen uit Kroatië (Ivor Bahn) Hij staat vanaf januari 2018 wanneer de junioren 1 van de kadettenranglijst af zijn nummer 5 van Europa. Ik speelde deze wedstrijd heel goed, maar verloor hem met 11-9 in vijfde game. Er waren kansen om te winnen maar helaas viel het net verkeerd.

 

Dag 6, toernooi dag 2

Mijn eerste wedstrijd speelde ik tegen Simon Belik uit Tsjechië. De eerste twee games won ik best makkelijk. Daarna ging het wat minder en kwam hij terug. Gelukkig won ik de wedstrijd nog in de vijfde game.

De laatste 2 wedstrijden van de dag speelde ik nog tegen een jongen uit Tsjechië en tegen een jongen uit Litouwen. Ik speelde deze wedstrijden een stuk minder dan de andere omdat ik erg moe was. Uiteindelijk wist ik hem wel te winnen en ben ik op een 2e plaats geëindigd. Hier ben ik erg tevreden mee.

Ik ben erg blij dat ik mee mocht doen aan dit trainingskamp en heb erg veel geleerd.

 

Uitslagen toernooi: Gabrielius Camara (2005)

Jamie Liu                 Engeland (2004)                3-2
Jakub Goldir            Slovakia (2005)                  3-0
Ivor Bahn                 Croatia (2003)                    2-3

Simon Belik             Czech Republic (2004)     3-2

Stephan Brhel         Czech Republic (2005)     3-2

Ignas Sisanovas      Lithuania (2007)                3-1

 

Voor 2018 staan er vanuit de ETTU weer 4 trainingskampen op de planning: Slovenië, Polen, Luxemburg en Tsjechië. Daarnaast zal Gabrielius samen met coach Jochem op eigen gelegenheid nog deelnemen aan trainingskampen in Roemenië en Denemarken.