23
09
2019

Gabrielius Camara stunt in Kroatië!

Door admin 0

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 september vond de Kroatië Open plaats. Jochem reisde samen met Gabrielius af naar Varazdin. Door de status als een ‘Golden’ jeugdtoernooi was het enorm sterk bezet. In Europa is dit slechts het enige Golden Junior circuit. Een grote groep spelers uit in totaal 41 landen ging de strijd met elkaar aan.

Gabrielius kwam in actie op zaterdag in het enkelspel en het dubbelspel met Remi Chambet-Weil.In de poule behaalde Gabrielius een 2e plaats. Er werd twee keer overtuigend 3-0 gewonnen en één maal 3-1 verloren tegen een ongeplaatste Chinees. Deze jongen had echter met een kwartfinale plaats bij de junioren al laten zien erg sterk te zijn.

In het dubbelspel werd na een ‘bye’ met het minimale verschil in de laatste game verloren van de Belgen Alessi Massart en Xavier Wats.

Op zondag vonden de vervolgrondes plaats in het enkelspel.

Gabrielius liet zien met de absolute wereldtop mee te kunnen en met name de overwinning op de nr. 11 van de wereld -15 Jain Payas was er een van grote klasse.

De kwartfinale was echter het eindstation. Tegenstander Zhang Minghao, die bij de laatste 16 Europees jeugdkampioen Darius Movileanu versloeg, was te sterk. Na 10-7 voorsprong in game 1 ging deze game nog nipt verloren. Ook game 2 was de Chinees Zhang sterker. In game 3 vocht Gabrielius zich terug door deze duidelijk te winnen. Game 4 leek er bij een 5-1 voorsprong niks aan de hand. Echter wist Zhang met een paar geweldige rally’s de game en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken.


Laatste 64 Stephan Bhrel (Tsjechië) 3-0
Laatste 32 Thanmathikom (Thailand) 3-0
Laatste 16 Jain Payas (India) 3-0

Laatste 8 Zhang Minghao (China) 1-3