10
11
2018

Gabrielius haalt knap de kwartfinale bij de Slowaakse cadet open!

Door admin 0

Van vrijdag 2 tot zondag 4 november heeft Gabrielius deelgenomen aan de Slowakije cadet open.

Op dag 1 begon het teamtoernooi en dubbelspel. Gabrielius speelde samen met Milo de Boer en kregen direct erg sterke tegenstanders uit Tapei tegen. De wedstrijd werd helaas met 3-0 verloren. De 2e wedstrijd tegen een combinatie team (Rusland/ Tsjechie) werd met duidelijke cijfers gewonnen. Een 2e plek in de poule was helaas niet genoeg om door te gaan naar de vervolgronde.

Op de zaterdag waren de kwalificatiepoules voor het enkelspel. Gabrielius had hier vanwege zijn ranking vrijstelling voor en kwam pas zondag in actie. Opvallend was het grote aantal sterke (en ongeplaatste) spelers uit Azië. Voor Nederland kwamen Milo en Remi ook in actie. Milo wist de kwalificatiepoule niet door te komen en Remi strandde bij de laatste 64 in het hoofdtoernooi.

Op zondag bij de laatste 32 startte voor Gabrielius het enkelspel. Hij wist knap te winnen met 3-0 van Stephan Bhrel uit Tsjechië. Bij de laatste 16 was zijn tegenstander Iskender Kharki uit Kazachstan. In een ware thriller wist hij de wedstrijd er moet 3-2 (13-11 in de laatste game) uit te slapen.

De laatste 8 moest hij tegen de sterke chinees Niu Zeqian. Alleen in de laatste game (10-12) waren er kansen maar verder was de Chinees duidelijk te sterk. Tot nu toe is de kwartfinale het beste resultaat van Gabrielius op een Ittf toernooi bij de kadetten.

26 november zal hij deelnemen aan de Open Portugese.