12
11
2019

Gabrielius sterk tijdens de ITTF premium Hongarije open

Door admin 0

Op donderdag 7 november is Gabrielius samen met Jochem afgereisd naar Szombathely in Hongarije. Het toernooi was extreem sterk bezet met veel Aziatische spelers.

Tijdens het team event op vrijdag 8 november ging Gabrielius goed uit de startblokken en wist hij samen met zijn Griekse gelegenheids-teamgenoot overtuigend te winnen van Slovenië en Oostenrijk.
In de beslissende wedstrijd om de eerste plaats in de poule, die recht gaf op een plaats in de kwartfinale, werd helaas nipt met 3-2 verloren. Gabrielius wist al zijn 5 enkelspellen te winnen in het team toernooi. Met name zijn twee 3-0 overwinning tegen de Belgen was van grote klasse.

Door het hoge aantal inschrijven (390 waar er officieel maar 270 mee konden doen) had de organisatie er voor gekozen spelers te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Gabrielius stond als 12e geplaatst, en hoefde hierdoor geen kwalificatie poule te spelen op zaterdag. Op zaterdag kwam Gabrielius wel in actie, namelijk in het dubbeltoernooi samen met Tom Closset (België). Gabrielius en Tom wisten de wedstrijd met 3-1 te winnen.
Op zondag ging het hoofdtoernooi van start. Bij de laatste 64 wachtte Taylor Fox uit Duitsland. Met 3-1 werd de winst binnengehaald. In het dubbelspel werd met 3-1 verloren van Navid Shams en zijn Koreaanse dubbelpartner.

In het enkelspel bleek de laatste 32 helaas het eindstation voor Gabrielius. Na een kansloze 2-0 achterstand wist Gabrielius zich tegen zijn Koreaanse tegenstander nog terug te vechten  tot 2-1 en zelfs een 9-7 voorsprong in de vierde game. Helaas kwam hij daarna toch net tekort en verloor met 10-12.