06
08
2021

Gabrielius verrast in Tunesië!

Door admin 0

Na een jaar met vrijwel geen toernooien gezien de corona situatie ging tijdens de WTT in Tunesië voor Gabrielius het internationale circuit weer van start. Daar waar het vroeger ITTF jeugdtoernooien waren is dit nu veranderd in een nieuwe opzet genaamd WTT (World table tennis).

Het toernooi was een WTT STAR event waar dus slechts de 30 hoogst genoteerde spelers van de wereldranglijst -19 die zich inschrijven aan mee mogen doen.

Hier naartoe reizen ging allemaal niet vanzelf… 7 dagen en 48 uur voor vertrek diende er een PCR test aangeleverd, bij aankomst een PCR test en voor de terugreis wederom een PCR test. Daarnaast was er het nodige papierwerk nodig om de nodige quarantaine periode van 10 dagen te omzeilen dit werd georganiseerd door in een ‘bubbel’te blijven.

Op dinsdag 25 mei was het dan zover. Gabrielius vertrok samen met coach Jochem vanuit Brussel naar Tunis waar op woensdag het toernooi van start ging. De loting was alles behalve gunstig.

In Tunis wachtte F. Delicak uit Slowakije (WR ranking 24) G. Gomes uit Portugal (WR ranking 31) en Daniel Kogans uit Letland (WR ranking 291) Gabrielius was als 3e geplaatst waar slechts de nr. 1 en 2 door gingen naar het hoofdtoernooi. De nummers 3 en 4 waren direct uitgeschakeld.

Na 3 geweldige wedstrijden wist Gabrielius met 3-2, 3-0 en 3-0 de poule te winnen.

Op donderdag in het hoofdtoernooi bij de laatste 16 was L. Laffineur uit België met 3-1 te sterk.

Volledige uitslagen: https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5294/results.html#/groups

Op donderdag en vrijdag was er nog wat tijd voor ontspanning in het hotel en training in de zaal waarna op zaterdag ochtend een vroege vlucht naar huis werd genomen.

Volgende week zal het kwalificatie toernooi zijn in Hilversum voor de Europese jeugdkampioenschappen in Kroatië. Jochem zal als coach van Nederland 2 spelers selecteren en de nummers 1 en 2 kwalificeren zichzelf direct.

Al met al, een mooi toernooi en een goede voorbereiding op het kwalificatie toernooi en hopelijk de Europese jeugdkampioenschappen!

Op de foto oude bekende wereldtoppers van dezelfde leeftijd die we na lange tijd weer tegenkwamen! Jain Payas en Deepit Patil uit India, Navid Shams uit Iran + de coaches.