14
11
2017

Goede resultaten op het A-jeugdranglijsttoernooi voor Taverzo spelers!

Door admin 0

Afgelopen zondag vond het eerste grote jeugdtoernooi van het seizoen plaats: het A-jeugdranglijsttoernooi in Tilburg. Vanuit Taverzo deden er 3 spelers mee die ook privé-begeleiding bij tt4you volgen. Djen Bakx en Gabrielius Camara speelden bij de jongens kadetten en Yakup Yildizlar bij de jongens pupillen.

Als coaches waren Jochem de Hoop en Sven Groot aanwezig.

Djen Bakx mocht het na zijn toernooiwinst op het B-ranglijsttoernooi in Hoorn bij de jongens kadetten A proberen. In de eerste ronde was Kas van Oost nog een maatje te groot. Hierna wist hij knap te winnen van Jonathan Claus. Om plek 3-12 was hij dicht bij een stunt tegen Quinten Broekhof maar was Quinten uiteindelijk net een maatje te groot waardoor Djen verder speelde voor plaats 9-12. Hier wist hij tweemaal een goede overwinning te behalen met een knappe 9e plaats als resultaat.

1e ronde – Kas van Oost               0-3
2e ronde – Jonathan Claus          3-2
Plaats 3-12 – Quinten Broekhof  2-3
Plaats 9-12 – Mads Oomen          3-1
Plaats 9-10 – Jim Hendrikx          3-1

Gabrielius Camara wist vorig jaar beide A-jeugdranglijsttoernooien bij de pupillen te winnen. Dit jaar is hij nog steeds pupil maar mocht hij meedoen bij de kadetten. Gabrielius startte sterk met een gemakkelijke overwinning tegen Jonathan Claus. In de tweede ronde verloor hij in een ware thriller nip met 14-12 in de 5e game van Kas van Oost. Met een 2-1 voorsprong en 4 matchpoints in de beslissende 5e game zat hij zeker meer in.

Hierna speelde Gabrielius verder voor plek 3-12. Hier behaalde hij tweemaal een 3-0 overwinning op respectievelijk Jim Hendrikx en Milo de Boer. Voor plek 3-6 kreeg Gabrielius een herkansing tegen Kas van Oost die in de halve finale nipt verloor. Dit keer speelde hij sterk en won hij overtuigend met 3-0. Om plek 3-4 wist hij met 3-1 te winnen van een verrassende Collin Ligt. Een erg knap resultaat als pupil bij de kadetten.

1e ronde – Jonathan Claus          3-0
2e ronde – Kas van Oost              2-3
Plaats 3-12 – Jim Hendrikx         3-0
Plaats 3-8 –   Milo de Boer           3-0
Plaats 3-6 –  Kas van Oost            3-0
Plaats 3-4 –  Collin Ligt                 3-1

Yakup Yildizlar speelde zijn eerste ranglijsttoernooi bij de jongens pupillen. Als eerstejaars pupil had hij het zwaar en viel de eerste wedstrijd na een 9-6 voorsprong in de beslissende game helaas net de verkeerde kant op. De wedstrijd daarna wist hij wel winnend af te sluiten. Tegen Ivan en Stef waren er kansen maar kwam hij op de belangrijke punten net te kort. Winnaar Remi Chambet-Weil duidelijk een maatje te groot. Yakup belandde uiteindelijk op een 5e plaats in de eindrangschikking.

1e ronde – Luuk Houtgast             2-3
2e ronde – Matan Friedman         3-1
3e ronde – Ivan Kahn                     1-3
4e ronde – Stef Koppejan              1-3
5e ronde – Remi Chambet-Weil  0-3