07
05
2023

Trainingskamp in Thailand

Door admin 0

Ongeveer een jaar geleden sprak Henk Phillip met Jochem de Hoop over het idee om, als afsluiting van de tafeltennis carrière (hopelijk voorlopig) van zijn zoon Joeri, een “once in a lifetime” kamp te organiseren. Dit kamp zou als alles volgens planning verloopt ook gelijk de voorbereiding zijn op de finale van de jeugdcompetitie. Er werd gekeken naar China, Dubai, Amerika maar uiteindelijk werd er gekozen voor Bangkok Thailand. Samen met Maurice werd er gekeken wie er (naast jeugd 1) mee konden met deze fantastische ervaring. Na wat wikken en wegen was de groep duidelijk. Henk, Milene, Vera, Marcel en Tjap Die na aankomst in Bangkok hun eigen weg zouden vinden en de spelers Joeri, Vincent, Anuar en Mark, Joel, Ivan, Tim, Matthias, Deen, Gabrielius onder leiding van Maurice en Jochem. Op 23 mei 2023 was het dan zover. De groep verzamelde zich op Schiphol en vol spanning begon de lange reis naar Bangkok.

Na 12 uur vliegen werden wij opgehaald bij het vliegveld door de manager van Thonburi University, de plek waar de trainingen zullen plaatsvinden, en werd er ingecheckt bij het Eastin Grand Hotel. Ook al was iedereen nog erg vermoeid van de reis, sommigen hadden nog niet geslapen, werden wij na het wegbrengen van de koffers meteen weer opgehaald om kennis te maken met de Thaise spelers, trainers en locatie.

Eenmaal daar werd duidelijk dat, ondanks dat er geen airconditioning in de zaal aanwezig is en het buiten 35 graden aantikte er direct een goede band ontstond tussen de spelers. Het energiepijl ging omhoog en zonder klagen werd er vanaf de eerste minuut hard getraind. Na de eerste training werden wij naar de plaatselijke Chong- Ko gebracht om te genieten van de eerste van een reeks geweldige lunches, klaargemaakt door de vrouwen, vriendinnen en moeders van de spelers.

Vermoeid werd iedereen weer naar het hotel gebracht en liepen wij rond voor een “frisse” neus opzoek naar een eettent in een land dat bekend staat om het lekkerste Street food op aarde.
De volgende dag was iedereen weer uitgeslapen en klaar voor de dagelijks dubbele training met 100% inzet te volgen terwijl Henk, Marcel, Milene Vera en Tjap op ontdekkingsreis gingen. Dagelijks een prachtige lunch en in de avond tijd om de omgeving een beetje te leren kennen op zoek naar eettentjes, terug met de Tuk Tuk en de volgende dag weer klaar om te beesten.

Om niet alleen maar in de zaal te zijn maar ook eens te kijken hoe de echte toppers het ervan afbrengen plande wij een uitstapje naar het WTT-toernooi dat in volle gang was. Eenmaal aangekomen schaarden de jongens zich massaal achter Duda (om de Europeanen te steunen). De tot dat moment doodstille zaal kwam tot leven en dat bleef niet onopgemerkt. Duda bedankte voor de support na afloop en stuurde nog een bericht via Instagram. Op de trainingen van de volgende dag vroeg de manager, of wij zin hadden om de finaledag ook naar het WTT te gaan.
De Thaise bond had vrijkaarten voor ons. Hier hoefde de Boys niet lang over na te denken, er was maar 1 probleem, er zat geen Europeaan in de finale dus gingen ze achter de Koreaanse underdogs staan. En dat heeft letterlijk iedereen geweten, de spelers in de zaal tot de mensen thuis en het filmpje van de aanmoedigingen op WTT dat meer dan 220.000 keer is bekeken.

Na 7 dagen 2x per dag hard trainen, afgesloten met een sportmassage op de campus, was het tijd om nog even te relaxen. Om uit de dagelijkse sleur te stappen en meer moois te zien wat Thailand te bieden heeft werden wij door de Thaise spelers en manager meegenomen naar Hua Hin. Onderweg bij Chang-Am even stoppen om op het strand te lunchen

en dan door naar Hua Hin Hilten Resort

waar Henk, Marcel en de rest zich weer bij de groep voegden. Ontspannen, genieten, zwemmen en veel eten. Om het kort te houden zeg ik maar: gelukkig hebben wij de foto’s
nog…….

Nogmaals grote dank aan Henk, Joeri en Marcel van alle spelers voor deze onvergetelijke reis. En Joeri wij zien dit niet als een afscheid maar als een pauze en zien je graag zo snel mogelijk weer terug achter de tafel.

NOG EVEN DIT KOM ALLEMAAL 18 MEI HET JEUGDTEAM VAN TEMPO TEAM IN DE FINALE STEUNEN!!!!!