Jochem de Hoop - tt4you!

Jochem de Hoop

Mijn naam is Jochem de Hoop (11 november 1991). In oktober 2014 heb ik tt4you! opgericht om van mijn hobby mijn beroep te maken, namelijk tafeltennis.

Via mijn onderneming breng ik nu mijn ervaringen als speler en trainer op een professionele wijze over op iedereen die op welk niveau dan ook beter willen leren tafeltennissen. Niet alleen aan ambitieuze en recreatieve tafeltennissporters via de reguliere tafeltennisverenigingen, maar ook aan schoolkinderen die veel plezier willen beleven aan tafeltennis als spel en ontspanning.

Speler

Op mijn negende ging ik voor het eerst mee naar de tafeltennis. Ik vond het erg leuk en werd al snel enthousiast. Op mijn twaalfde heb ik besloten om vol voor tafeltennis te gaan en dagelijks één á twee keer te gaan trainen. Na veel trainingsuren en een hoop trainingsstages in onder meer China, Roemenië, Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, België en Frankrijk lukte het me om op 17-jarige leeftijd mijn debuut te maken in de eredivisie voor FVT. Na jaren op 1e en eredivisie niveau gespeeld te hebben maakte ik in 2015 de stap naar de Belgische 1e nationale. Hier kom ik uit voor TTK Dylan Berlaar.

Als jeugdspeler waren mijn individuele hoogtepunten:

 • 3e plaats internationaal jeugdtoernooi Namen (Kadetten)
 • 1e plaats op de nationale juniorenranglijst.
 • Winnaar van de A-jeugdranglijst
 • Winnaar van de 17e International Youth Cup (Hasselt, België).

Bij de senioren waren mijn hoogtepunten:

 • De halve finale van de play-off om het landskampioenschap met TTC FVT
 • Een 2e plaats bij de Final Four NTTB Beker met TTV Scyedam
 • De (individuele) halve finale op het internationale A-toernooi van Antwerpen

Trainer

Op mijn 17e werd ik door mijn vereniging gevraagd om wekelijks een training voor de jeugd te gaan geven. Dit vond ik toen erg leuk en ik merkte dat de kinderen ook enthousiast waren.

Naast mijn studie begon ik steeds meer training te geven en uiteindelijk werd het schema zo vol dat ik besloot om te starten met tt4you. Momenteel ben ik vanuit tt4you dagelijks bezig met:

 • Privé-trainingen
 • Groepstrainingen
 • Clinics op scholen, bedrijven en bij clubs
 • Demonstraties
 • Nationale en internationale trainingskampen voor jeugd en senioren. Deze worden in verschillende landen georganiseerd.

Naast het geven van trainingen probeer ik als trainer ook regelmatig op stage te gaan in andere landen in Europa. Hier leer ik veel van als trainer en zo blijf ik mezelf ontwikkelen.

Tafeltennistrainer 4 in opleiding

Ik ben sinds 2012 gediplomeerd Tafeltennistrainer 2 trainer. In 2014 heb ik mijn volgende trainersopleiding (TT3) afgerond. Met dit diploma ben ik gediplomeerd om tafeltennisles te geven aan kinderen en ouderen, beginners en gevorderden en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. TT3 is de meest complete opleiding voor mensen die van tafeltennis echt hun vak willen maken. De NTTB zet niveau 3 trainers ook in voor haar opleidingen als docent, beoordelaar of begeleider.

In 2016 heb ik besloten dat ik als trainer graag nog een stap hoger wil en ben ik de TT4 opleiding begonnen. De TT4 opleiding is een opleiding die wordt georganiseerd vanuit het NOC*NSF en is sport overkoepelend. Dit houdt in dat je met trainers van allemaal verschillende sporten in een groep zit. Het technische gedeelte van tafeltennis daar zijn speciale lessen voor georganiseerd en hier loop je stage voor. Voor mijn stage ben ik op een zevendaags trainingskamp geweest van de ETTU (European Table Tennis Union) in Slovenië.

Ik heb ervaring bij meerdere tafeltennisverenigingen waar ik de trainingen geef, jeugdspelers begeleid en ondersteuning verleen bij de werving van nieuwe enthousiaste jeugdleden.

tt4you kan er ook voor jou zijn. Dus sla je slag met tt4you!